Select Page

HISTORIE

Kæphøj er udsprunget af en venteliste til Ibsgården, som er et andet bofællesskab i Roskilde i 1982. Efter 4 års hårdt arbejde kunne vi flytte ind i november 1986. Kæphøj har i mange år været meget stabilt og derfor hen ad vejen udviklet sig til et olde-kolle. Den udvikling har vi nu fået vendt, så vi igen har 5 børnefamilier et et par stykker mere på vej

Antal boliger og Kæppe

Kæphøj består af 21 boliger – 6 boliger på 5-rum, 6 boliger på 4-rum, 4 boliger på 3-rum og 5 boliger på 2-rum + 3 supplementsrum i fælleshuset, hvor de største børn kan søge om at bo. I øjeblikket er vi 29 voksne og 10 børn.

Vi har altid været gode til fester – på billedet her har vi året efter indflytning inviteret alle byens bofællesskaber til sommerfest.

Vi har altid fødselsdagsfest i første weekend i november, hvor vi inviterer alle gamle kæppe og en stolt tradition for at fejre alle jubilæer med en stor fest med levende musik og sjove lege.

 Som det fremgår af billederne startede vi i 1986 på en bar mark. Vi var selv ansvarlige for at planere og tilplante, så vi har fået udenomsarealer, som afspejler til vores behov.

Gennem alle år har de forskellige arbejdsgrupper kunnet præge rammerne. Havegruppen har altid påtaget sig ansvaret for at instruere alle øvrige kæppe om arbejdsopgaver og høst af frugt og grønt.

Vores miljøministerium sikrer orden på genbrug og genanvendelse og sikrer hyppig kørsel til genbrugspladsen.

Værkstedsgruppen sørger for vedligehold af alt det fælles værktøj og maskiner og strammer med jævne mellemrum op på vores brugeradfærd, hvis det roder for meget.

Madbetalingsgruppen sørger for en smidig refundering af udgifter til mad og en brugervenlig opkrævning af betaling.